Om ossArnaringen ble stiftet 20. september 1977. Det var Anders Ekanger, Ivar Skjelvan og Solveig Skjelvan som var iniativtakerne. Alle tre ble senere utnevnt til æresmedlemmer. Helt fra oppstarten har laget hatt som formål "å samle folk i et trivelig miljø der dans bygd på folkelig tradisjon blir brukt som samværsform". Ytre Arna skule var lagets samlings- og øvingssted fram til sommeren 2000.

Fra høsten 2000 har vi hatt Haugland skule som samlingssted for våre aktiviteter. Følgende har vært formann/leiar i Arnaringen fra oppstarten 1977: Anders Ekanger, Arvid Solberg, Lilian Elvik, Alfred Hovland, Øyvind Hitland, Arne Birkeland og Brynjar Einmo. Arne Birkeland ble æresmedlem etter å ha vært lagsleiar i 12 år i Arnaringen. Laget har vært så heldig å ha Ivar Skjelvan som instruktør fra oppstarten av laget og fram til høsten 2009. Det ble et stort tap for laget da han døde. Ivar var en fantastisk instruktør. Han fikk Kongens fortjenestemedalje for sitt virke på dette området.

Arnaringens faste danseøvinger på tirsdagskveldene har i alle år vært lagets viktigste aktivitet. Dessuten har laget vært aktivt på andre områder som:

  • Kurs og seminarer for nye og øvde dansere.
  • Danseoppvisninger på turer og i lokalmiljøet (på sykehjem, 17. mai, kulturdager i Arna og Åsane m.v.)
  • Turer innenlands og til utlandet (for å møte vennskapslag eller til festivaler m.v.)
  • Arnaringen har foruten sine jubileumsfeiringer også arrangert mange folkedanskvelder både for medlemmer og gjester.

Laget er tilmeldt Grasrotandelen og får et beløp tilsvarende 5% av alt vi tipper eller spiller for. Oppgi lagets organisasjonsnummer 994 746 936 ved innlevering av tipping/lotto.